De Koeien en hun afzet van lekkere melk

Op ons bedrijf zijn 180 melkkoeien en 110 stuks jongvee aanwezig. Ons vee is zwartbont HF (Holstein Friesian) vee. Dit ras is tevens het meest voorkomende ras in Nederland.

Onze koeien produceren jaarlijks ± 1,9 miljoen kg melk. Al onze melk wordt afgezet via FrieslandCampina  (www.frieslandcampina.com). FrieslandCampina is een zuivelcoöperatie met +/- 13.000 leden melkveehouders. Samen zijn wij de eigenaren van FrieslandCampina.

De gemiddelde Nederlander consumeert per jaar ± 150 kg melk aan consumptiemelk(producten), kaas en boter.  Wij voorzien dus met ons bedrijf jaarlijks ongeveer 12.500 mensen in hun zuivelbehoefte!


Onze melktank, goed voor een opslag van 18.000 liter melk

Consumenten die Campina melk kopen kunnen er zeker van zijn dat deze melk van Nederlandse bodem is; extra gezond is en op verantwoorde manier geproduceerd is. 

De belangrijkste merken in Nederland zijn onder meer Campina, Chocomel, Fristi, ViFit, Millner, Optimel, Mona, en Valess. Er werken 22.000 medewerkers en zuivelproducten van FrieslandCampina worden wereldwijd afgezet, met als belangrijkste gebied Noordwest Europa en als groeimarkten Afrika en ZuidOost Azië.

Wij hebben voor FrieslandCampina gekozen omdat dit een betrouwbare, duurzame partner is. Wij zijn verzekerd van de afzet van onze melk. Dit is goed voor de continuïteit van ons bedrijf. Tevens neemt FrieslandCampina haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze heeft als eerste internationale Europese zuivelonderneming het inititatief genomen voor het stimuleren van het gebruik van verantwoord geproduceerde soja in veevoer. Dit draagt bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en aan een gezond leefklimaat in Zuid-Amerika.


FrieslandCampina is voor ons een verlengstuk van ons bedrijf. We investeren jaarlijks in deze onderneming om nu en in de toekomst verzekerd te zijn van een goede afzet van melk, met daarbij uiteraard een goede melkprijs.